2016 Kivilompolo-Rovaniemi

FinLine – rullaluistellen halki kesäisen Suomen

(english)

Rullaluisteluharrastajille tarkoitettu vuotuinen FinLine-matkaluistelutapahtuma järjestetään ensi kesänä jo 25. kerran. Perinne alkoi vuonna 1992 viikonloppuluistelulla Jyväskylästä Helsinkiin. Sittemmin FinLine-luistelusta on muodostunut noin viikon mittainen luistelutapahtuma, jonka reitti on joka vuosi uusi ja erilainen ja eri puolilla Suomea.

FinLine 2016 starttaa perjantaina 8.7 Helsingistä bussimatkalla Lappiin. Vaihtoehtona on hakeutua Rovaniemelle omatoimisesti ja liittyä sieltä mukaan (Rovaniemellä on tauko 7-8 lauantaiaamuna). Varsinainen luisteluosuus alkaa lauantaina 9.7 Kivilompolosta Norjan rajalta ja päättyy perjantaina 15.7. Rovaniemelle. (Paluu Helsinkiin lauantaina 16.7. – perillä Helsingissä ollaan vasta sunnuntain puolella) Kokonaisluistelumatka on reilut 450 km. Päivämatkat vaihtelevat 50 – 90 km välillä.

Suunniteltu reitti on
lauantai 9.7. Kivilompolo – Hetta 39 km
sunnuntai 10.7. Hetta – Pallas 85 km
maanantai 11.7. Pallas – Levi 55 km
tiistai 12.7. Levi – Ylläs 60 km
keskiviikko 13.7. Ylläs – Lappea 81 km
torstai 14.7. Lappea – Meltosjärvi 89 km
perjantai 15.7. Meltosjärvi – Rovaniemi 56 km

Reittikartta löytyy tämän linkin takaa.

Päivittäiset korkeuskäyrät, mistä näemme että vaativammat nousut ja laskut rajoituvat ennen ja jälkeen Pallaksen ja Ylläksen, löytyvät tämän linkin takaa


Tässä perinteikkäässä tapahtumassa ei kilpailla kelloa vastaan, vaan nautitaan luistelusta ja maisemista. Mukana on monentasoisia luistelijoita, joita kaikkia yhdistää halu luistella omaa sopivaa vauhtia. 3 – 6 luisteluryhmää antavat mahdollisuuden valita luisteluvauhdin 15 – 25 km/h. Ryhmää voi vaihtaa vapaasti fiiliksen mukaan. Mukana etenevä huoltobussi antaa mahdollisuuden valita luistelupäivien määrän ja päivittäisen luisteluosuuden pituuden oman kunnon, mielialan ja sään mukaan. Tapahtuman järjestäjät huolehtivat niin majoituksista kuin ruokailuistakin, joten sinä voit keskittyä täysillä luistelemiseen.

 

Minäkö mukaan?

FinLine on rullaluistelutapahtuma, johon myös SINÄ voit osallistua. Mukaan päästäksesi riittää, että

  • hallitset hyvin luistimesi
  • sinulla on kokemusta noin 50 km:n luistelulenkistä; ts. pystyt luistelemaan päivässä 50 km:n matkan omaa vauhtiasi
  • viihdyt hyvin lomaviikon muiden luistelijoiden kanssa
  • olet Katukiitäjien jäsen / liityt Katukiitäjien jäseneksi

 

HUOM!

FinLine on houkutellut mukaansa yhä enemmän myös ulkomaalaisia luistelijoita, joten tämä on myös ainutlaatuinen tilaisuus tutustua ja solmia kontakteja samanhenkisiin ulkomaalaisiin sekä treenata samalla kielitaitoa.

 

Majoitukset ja ruokailut

Majoitukset, päivälliset ja aamiaiset tapahtuman järjestäjien varaamissa paikoissa. Pyrimme varaamaan mahdollisimman erityyppisiä ja edullisia majoituspaikkoja luistelureittien varrelta. Ts. jonakin yönä majoitumme hotelliin, kun taas jonakin yönä majoitumme lomamökkeihin tms.

Luistelun aikana luistelijat saavat huoltobussista juomaa ja pientä välipalaa (suolakurkkua, banaania, keksejä), mutta muusta luistelun aikana tapahtuvasta ruokailusta luistelijat huolehtivat itse.

 

Paljonko tämä lysti maksaa? Ja mitä maksu pitää sisällään?

Osallistumismaksu on 200-250 euroa (riippuen osallistujien määrästä ja bussin vuokrasta) + Katukiitäjien jäsenmaksu 25 euroa. Osallistumismaksu sisältää bussikuljetukset Helsinki – Kivilompolo ja Rovaniemi – Helsinki, huoltobussin palvelut vesi- ja välipalatarjoiluineen ja matkatavaroittesi kuljetuksen luistelun aikana sekä teknisen luistelupaidan. Näiden maksujen lisäksi tulevat päivällis- ja majoituskustannukset (n. 60 e/vrk) sekä luistelun aikana ostamasi lounas- ja omat välipalakustannukset.

 

Ilmoittautuminen

Koska haluamme säilyttää FinLine-luistelussa kotoisan tunnelman ja löytää yhteiset majoitukset koko joukolle, on osallistujamäärä rajoitettu 38:een. Virallinen ilmoittautumisaika alkaa nyt jotta tiedämme mahdollisimman pian osallistujamäärän. Osallistumismaksujen viimeinen maksupäivä on tammikuun loppu 2016 (tarkka osallistujamaksu ilmoitetaan tämän vuoden loppuun mennessä). Tämän jälkeen pääsee mukaan vain jos paikkoja on vielä vapaana.
Varmista siis mukaan pääsysi ja ilmoittaudu saman tien Katukiitäjien Finline ilmoittautumissivun kautta.
Tai jollekin alla mainituista työryhmän jäsenistä
TÄTÄ ET VOI JÄTTÄÄ VÄLIIN! – TULE NAUTTIMAAN RULLALUISTELUSTA

 

Lisätietoja

Jos tämän tiedotteen lukemisenkin jälkeen vielä epäröit ilmoittautumistasi, niin tartu rohkeasti puhelimeen tai lähetä sähköpostia ja kysele kokemuksia ja näkemyksiä FinLine työryhmän jäseniltä. Annamme mielellämme lisätietoja.

Katukiitäjät ry:n sähköposti: info@katukiitajat.fi

Bosse Sjöblom, 050 350 9742, bosse.sjoblom@fi.cisv.org
Merja Lumme, 050 5577 737, merja.lumme@tekes.fi
Nina Björklund, 050 339 0010, nina.e.bjorklund@gmail.com
Katukiitäjät ry:n sähköposti: info@katukiitajat.fi

Terveisin ja runsasta osallistumista odottaen

FinLine 2016–työryhmä:

Lataa FinLine 2016 esite: FinLine_2016 info.pdf
PÄIVITETTY versio FinLine 2016.pdf

HUOM! Vaikka tiedotteessa mainittu ilmoittautumisaika on päättynyt, tilaa on vielä, eli kannattaa kysyä

Katso YouTuben FinLine videot täältä.