FinLine-koulu 2011

FinLine-koulu järjestettiin 17.4.—11.6.2011. Sää suosi koulutusta, sillä yhtäkään kokoontumista tai harjoitteluretkeä ei tarvinnut siirtää tai perua huonon kelin vuoksi. FinLine-koulussa suoritettiin yhteensä 21 oppilaskertaa, jaettiin 6 päättötodistusta ja luisteltiin yhteensä 355 km, eli normaaliin keskimääräisen FinLine-retken verran.

Koulun kokoontumisissa käytyjen keskustelujen tärkeimmät asiat on koottu kaikkien luistelijoiden käyttöön matkaluistelu-FAQ-sivulle.

FinLine-koulun kokoontumiset

  • I kokoontuminen (kaupunkiluistelu, 40 km, luokka 4) 17.4.2011
  • II kokoontuminen (kaupunkiluistelu, 40 km, luokka 4) 1.5.2011
  • III kokoontuminen (Tuusulanjärven retki, 50 km, luokka 3) 14.5.2011
  • IV kokoontuminen (Hyvinkään retki, 75 km, luokka 2) 28.5.2011
  • V kokoontuminen (Porvoon retki, 50 km, luokka 3) 2.6.2011
  • Päättäjäiset (Rinkeli-III retki, 100 km, luokka 2) 11.6.2011

Yllämainitut retkiluokat ja kilometrimäärät koskevat täyttä retkeä – retkille IV…VI voi osallistua myös vain osittain, aikataulun ja halutun kilometrimäärän mukaan.

Tarkemmin tapaamispaikat ja aikataulut kerrotaan jäsenten keskustelusivuilla noin viikko ennen kokoontumispäivää.

Mukaan kokoontumisiin ja retkille ovat tervetulleita kaikki jäsenet, myös ne, jotka eivät ole osallistumassa kesän FinLine-matkaluistelulle. Mukaan voi liittyä pelkästään kyseisen luisteluretken vuoksi. Ei haittaa, vaikka et olisi ollut mukana aiemmissa tapaamisissa.

Koulun materiaali kootaan matkaluistelu-FAQ:ksi, joka on kaikkien luistelijoiden käytettävissä. Tule mukaan esittämään osa kysymyksesi!

Mikä on FinLine-koulu?

Katukiitäjät ry järjestää kevään ja alkukesän aikana ilmaisen koulutusohjelman, joka valmentaa osallistujia kohti kesän päätavoitetta; joko FinLine 2011 -luistelumatkaa tai jotakin pitkää rullaluistelukilpailua.

FinLine-koulu koostuu sarjasta pääkaupunkiseudulla järjestettäviä luisteluretkiä, joiden pituus ja vaativuus kasvaa oppilaiden mukana kevään edetessä.

Näissä kokoontumisissa opetetaan ryhmässä ja maantiellä luistelun taitoja sekä annetaan vinkkejä mm. pitkillä rullaluistelumatkoilla tarvittavien varusteiden valintaan ja kunnossapitoon.

Voit tulla mukaan olet sitten osallistumassa FinLine 2011 -luistelumatkalle tai et. Jo pelkästään koulutusohjelmaan osallistuminen voi olla rullaluistelutavoitteesi kaudelle 2011.

FinLine-koulu on tarkoitettu kaikille rullaluistelun ja jarruttamisen jo osaavalle. Erityisesti, jos et tiedä kuinka hyvin pidemmät rullaluistelumatkat sinulta sujuvat, nyt sinulla on hyvä mahdollisuus kokeilla niitä hyvässä seurassa vähitellen kevään aikana.

Vaikka olisit kokenut rullaluistelija, voit tulla mukaan vain huvin ja  luisteluseuran vuoksi.

Alkukeväästä FinLine-koulun matkat ovat lyhyitä ja siksi erityistä pohjakuntoa ei vaadita. Voit osallistua sarjaan kuuluviin tapahtumiin aikataulujesi ja kiinnostuksesi mukaan; mitään osallistumispakkoa ei ole.

Ainoa edellytys on, että olet tai liityt Katukiitäjät ry:n jäseneksi. Samalla pääset nauttimaan harrasterullaluisteluseuran eduista ja kontakteista.

FinLine-koulu alkaa kevään kelien mukaan huhtikuussa ja päättyy kesäkuussa 2011. Koulutusohjelmaan sisältyy arviolta 5–6 kokoontumista rullaluistelun merkeissä.

Koulun käyneillä luistelijoilla on hyvät valmiudet osallistua FinLine 2011 -luistelumatkalle tai harrastemielessä pitkiin luistelukilpailuihin. Vaikka kyseessä ei ole kilpavalmennus, FinLine-koulu toimii hyvänä lisänä myös kilpailumenestykseen tähtäävälle.

Lataa FinLine-koulun esite tästä