Keskiviikkoluistelut

Jo vuodesta 1992 alkaen Katukiitäjät ovat kutsuneet rullaluistelijat yhteisille Keskiviikkoluisteluille Helsingissä. Vaikka lähtöpaikka ja -aika on muuttunut vuosien varrella, perusajatus on edelleen sama: viettää mukava ilta yhteisen harrastuksemme parissa ja tavata muita lajin harrastajia.

Kokoonnumme Paavo Nurmen juoksijapatsaalle toukokuun alusta elokuun loppuun keskiviikkoisin kello 18.00. Kaikki rullaluistelusta ja -reiteistä kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle.

Näytä suurempi kartta

Tyypillinen Keskiviikkoluistelu on noin 10–20 km pitkä, kestää noin klo 18:sta 20:een ja matkalla pysähdytään useimmiten kahvitauolla jutustelemassa. Tarkemmat suunnitelmat ja aiempien keskiviikkojen reittikuvaukset löydät tapahtumakalenterista.

Keskiviikkoluistelut sopivat rullaluistelun alkeiskurssin käyneille tai muuten luistelun perusteet osaaville. Retki sovelletaan aina paikalle tulevien osallistujien taitojen ja toiveiden mukaan. – Ensikertalaiselle vinkiksi: kerro rohkeasti toiveistasi ja kokemuksestasi lähtöpaikalla ja retken aikana, jotta voimme soveltaa reittiä tarpeen mukaan ennen kuin on myöhäistä.

Keskiviikkoluistelujen luonne vaihtelee osallistujien mukaan hitaista kaupunkilenkeistä vauhdikkaisiin pidempiin matkoihin esikaupunkialueilla. Pidempiä ja intensiivisempiä luisteluretkiä etsivälle suosittelemme viikonloppuretkiä.

Jos tulet keskustaan julkisilla, Rautatieasemalta pääset paikalle luistellen Töölönlahdenkadun, Finlandiapuiston ja Hesperianpuiston kautta (matkaa asemalta on noin kaksi kilometriä). Autolla saapuville lähimmät ilmaiset pysäköintipaikat löytyvät Mäntymäentien varresta Helsinginkadun puoleisesta päästä (vapaa pysäköinti arkisin klo 17 alkaen).

Keskiviikkoluistelulle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen; riittää, kun ilmaannut paikalle luistimiesi ja kypäräsi kanssa. Jos saavut kaupunkiin kauempaa ja/tai suuremmalla porukalla, kannattaa silti lähettää meille viesti pari viikkoa etukäteen: näin saamme paikalle kaikki asiasta kiinnostuneet jäsenemme.

Huom.! Edellytämme kypärän käyttöä. Muistathan, että luistelemme omalla vastuullamme ja liikennesääntöjen mukaan. Tutustu Katukiitäjien turvallisuusohjeeseen etukäteen.

Jäseneksi?Katukiitäjien logo

Jos harkitset Katukiitäjien jäseneksi liittymistä, Keskiviikkoluistelut on oiva paikka kuulla lisää tietoa seuran toiminnasta. Järjestävän seuran luistelijat tunnistat keltaisesta väristä ja Katukiitäjien näkyvästä siipikuviosta!

Jäsenenä pääset vaikuttamaan luisteluretkien suunnitteluun ja ennakkokeskusteluun ilmoitustaulullamme.

Tervetuloa!