Kätevä rullaluistinhyllykkö

Kokoa itse tilaa säästävä säilytysratkaisu

Teksti ja kuvat: Panu Tuominen

Rullaluistelevassa perheessä luistimien säilytys on usein vaikeaa. Pölyisiä luistimia ei mielellään vie eteistä kauemmaksi, koska niille ei ole parempaakaan paikkaa. Rullaluistimien säilytyshyllykkö säästää säilytystilaa ja vähentää katupölyn siirtymistä muihin tavaroihin. Näppärän säilytyshyllykön rakennat nopeasti muutamasta IKEAn tuotteesta.

Korkea VÄTTERN*-kaappi valmiina rullaluistia varten. (Kuvan kaapissa jalkojen tilalla itse tehty umpinainen sokkeli.)

Hyllykön pohjana toimii 30 cm leveä ja 36,5 cm syvä VÄTTERN-kylpyhuonekaapin runko, jonka korkeus on noin 179 cm (tuoteno.: 20075184, hinta 39 €). Tähän runkoon mahtuu 4 – 5 paria aikuisten luistimia. Kunkin hyllyn leveys on vajaat 27 cm, joten luistinparit pysyvät napakasti pystyssä, mutta niiden paneminen paikalleen ei silti ole vaikeaa. Hyllyn kokoaminen ei ole vaikeaa, mutta rungon pituuden vuoksi toisen henkilön kannattaa olla auttamassa.

Koska aikuisten luistimien jarrupalat jäävät hyllyssä hieman esille, hyllykköön ei voi hankkia ovia. Tosin ovien puute varmistaa myös riittävän ilmakierron luistimien tuulettumiseksi. Sen sijaan jalat kannattaa hankkia, sillä säädettävinä ne helpottavat korkean hyllykön asentamista suoraan. Jaloiksi sopii esim. edulliset valkoiset VÄTTERN-jalat (tuoteno.: 20074250, 6 €).

Hyllykössä on kullekin luistinparille oma hyllynsä, josta ne eivät pääse likaamaan muita tavaroita.

Luistinhyllyköksi kylpyhuonekaappi muuttuu asentamalla hyllylevyt takaosastaan yhtä pykälää etureunaa alemmas, jolloin luistimet eivät pääse itsekseen liukumaan ulos hyllyköstä. – Parhaiten hyödynnät käytettävissä olevan tilan asettamalla runkoon neljä hyllylevyä oheisen piirroksen osoittamalla jaolla.

Itse hyllyiksi sopivat valkoiset ANORDNA-hyllyt (koko “30×37 cm”, tuoteno.: 70074163, 7 € / 2 kpl) tai näyttävyyttä hakeville hieman jopa edullisemmat ANORDNA-lasihyllyt (koko “30×37 cm”, tuoteno.: 30047874, 2,95 € / kpl). – Karkaistu lasi kyllä kestää luistimien painon ja on varmasti helppo pitää puhtaana.

Kaltevat hyllylevyt varmistavat, että luistimet eivät pääse itsekseen putoamaan hyllyköstä. Piirroksen numerot osoittavat hyllynkannattimien asennusreiät.

Tyylikkään luistinsäilytysratkaisun hinnaksi tuli siis vain vajaat 60 €, eikä askarrella tarvinnut normaalia IKEAn tuotteiden kokoamista enempää. Tämän jälkeen vain siirrät luistimet pois eteisen lattialta uuteen luistinhyllykköösi, josta ne eivät enää pääse likaamaan vaatteita tai muita esineitä!

(* toim. huom: Jutussa esimerkkinä käytetty VÄTTERN-kaappi ei enää kuulu IKEA:n valikoimaan, mutta vastaavia tuotteita markkinoilta löytyy).