Arkisto

Tiedotteet, kurssit ja tapahtumat

FinLine 2024 -mediatiedote ja -materiaalit

Kategoria: Tiedotteet | Kirjoitettu 25.06.2024

Maailman vanhimpiin kuuluva, todennäköisesti jopa ylivoimaisesti vanhin, vuosittainen rullaluisteluretki FinLine tuo heinäkuussa joukon rullaluistelijoita Suomesta ja maailmalta Saarijärvelle, mistä luistelijat etenevät mm. Kaustisen ja Uudenkaarlepyyn kautta Kokkolaan.

Helsinkiläinen rullaluisteluseura Katukiitäjät ry järjestää FinLine-rullaluisteluretken nyt jo 32. kerran. Ensimmäisen kerran tämä luistelutapahtuma järjestettiin vuonna 1992, jolloin rullaluistelu ei vielä ollut suuren yleisön tuntema liikuntamuoto. Siitä lähtien tien päälle on lähdetty joka kesä (pl. vuonna 2020 rajoitusten vuoksi). Tarkoituksena on tuoda rullaluistelua esille ja muistuttaa lajista, jota moni suomalainen on kokeillut parikymmentä vuotta sitten.

Luistelureitti vaihtuu vuosittain ja vuosien varrella osallistujille ovat tulleet tutuiksi Suomen eri kolkat Hangosta aina Nuorgamiin asti. Maisemien lisäksi tutustumme reitin varrelle osuuviin nähtävyyksiin. Viime vuosina on luisteltu niin Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla kuin Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Etelä-Savossa.

FinLine-retkelle osallistuu tavallisia rullaluistelun harrastajia, joita yhdistää halu nauttia Suomen kesästä, maisemista ja nähtävyyksistä muiden samanhenkisten kanssa. Mukana on 26 osallistujaa kahdeksasta maasta: Suomen lisäksi osallistujia on mukana Belgiasta, Alankomaista, Ranskasta, Saksasta, Sveitsistä, Isosta-Britanniasta ja jopa Australiasta asti. Joukossa on niin kokeneita luistelijapariskuntia kuin ensimmäistä kertaa Suomeen luistemaan saapuvia. Tänä vuonna ulkomaalaisia osallistujia on mukana ennätysosuus, noin kolme neljäsosaa. — Mikä tuo joukon ranskalaisia luisteluaktiiveja Suomen karkeille asfalteille vuosi toisensa jälkeen? — Miksi luistelijaleidi Lontoon seudulta osallistuu jälleen uudelleen 12 vuoden tauon jälkeen?

Huoltobussimme hoitaa luistelijoiden nestehuollon sekä kuljettaa matkatavarat etapilta toiselle. Lisätietoa FinLine-tapahtumasta ja sen maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisesta historiasta löytyy Katukiitäjät ry:n Internet-sivuilta osoitteesta https://katukiitajat.fi/finline

Liikennevaikutukset

Tapahtuma ei aiheuta poikkeuksia liikenteeseen, sillä luistelu tapahtuu muutaman luistelijan ryhmissä normaalein jalankulkijoiden säännöin. Luistelijat käyttävät ensisijaisesti asfaltoituja pyöräteitä ja maantieosuuksilla luistelevat pääsääntöisesti ajoradan vasemmassa reunassa.

Toivomme kuitenkin, että alueen media huomioi tapahtuman: yleinen tietoisuus erikoisemmasta kevyestä liikenteestä vähentää yllätyksiä kohtaamistilanteissa.

Yhteydenotot, haastattelupyynnöt ja tiedustelut tapahtuman aikana:

  • Ilpo Häyrynen, puh. 040 7280873

Mediamateriaalit

Kuvituskuvat (klikkaa ladataksesi):