Arkisto

Tiedotteet, kurssit ja tapahtumat

FinLine 2023 -mediatiedote ja -materiaalit

Kategoria: Tiedotteet | Kirjoitettu 01.07.2023

Maailman vanhimpiin kuuluva, todennäköisesti jopa vanhin, vuosittain järjestetty rullaluisteluretki FinLine tuo heinäkuussa joukon rullaluistelijoita Suomesta ja maailmalta Tampereelle, mistä luistelijat etenevät mm. Hämeenlinnan ja Vääksyn kautta kohti Mikkeliä.

Helsinkiläinen rullaluisteluseura Katukiitäjät ry järjestää FinLine-rullaluisteluretken nyt jo 31. kerran. Ensimmäisen kerran tämä luistelutapahtuma järjestettiin vuonna 1992, jolloin rullaluistelu ei vielä ollut suuren yleisön tuntema liikuntamuoto. Siitä lähtien tien päälle on lähdetty joka kesä (pl. vuonna 2020 rajoitusten vuoksi). Tarkoituksena on tuoda rullaluistelua esille ja muistuttaa lajista, jota moni suomalainen on kokeillut parikymmentä vuotta sitten.

Luistelureitti vaihtuu vuosittain ja vuosien varrella osallistujille ovat tulleet tutuiksi Suomen eri kolkat Hangosta aina Nuorgamiin asti. Viime vuoden Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan jälkeen vuorossa ovat eteläisemmät maisemat Pirkanmaalta, Kanta-Hämeestä, Päijät-Hämeestä, Kymenlaaksosta ja Etelä-Savosta. Maisemien lisäksi tutustumme reitin varrelle osuuviin nähtävyyksiin, tänä vuonna vierailemme mm. Verlan maailmanperintökohteessa.

FinLine-retkelle osallistuu tavallisia rullaluistelun harrastajia, joita yhdistää halu nauttia Suomen kesästä, maisemista ja nähtävyyksistä muiden samanhenkisten kanssa. Tänä vuonna mukana on 32 osallistujaa kahdeksasta maasta: Suomen lisäksi osallistujia on mukana Belgiasta, Tšekistä, Ranskasta, Saksasta, Sveitsistä, Intiasta ja jopa Australiasta. Joukossa on niin kokeneita keskieurooppalaisia luistelijapariskuntia kuin ensimmäistä kertaa Suomeen luistemaan saapuvia — tänä vuonna ensikertalaisia on pitkästä aikaa yli kolmasosa osallistujien kokonaismäärästä. — Mikähän on saanut mm. kuusi ensikertalaista saapumaan Tšekin maisemista kokonaisen viikon ajaksi Suomen karkeille asfalteille?

Huoltobussimme hoitaa luistelijoiden nestehuollon sekä kuljettaa matkatavarat etapilta toiselle. Lisätietoa FinLine-tapahtumasta ja sen maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisesta historiasta löytyy Katukiitäjät ry:n Internet-sivuilta osoitteesta https://katukiitajat.fi/finline

Liikennevaikutukset

Tapahtuma ei aiheuta poikkeuksia liikenteeseen, sillä luistelu tapahtuu muutaman luistelijan ryhmissä normaalein jalankulkijoiden säännöin. Luistelijat käyttävät ensisijaisesti asfaltoituja pyöräteitä ja maantieosuuksilla luistelevat pääsääntöisesti ajoradan vasemmassa reunassa.

Toivomme kuitenkin, että alueen media huomioi tapahtuman: yleinen tietoisuus erikoisemmasta kevyestä liikenteestä vähentää yllätyksiä kohtaamistilanteissa.

Yhteydenotot, haastattelupyynnöt ja tiedustelut suoraan tien päälle:

  • Ilpo Häyrynen, puh. 040 7280873

Ympäristö ja kestävyys

Rullaluistelu on itsessään ympäristöystävällinen kuntoilumuoto, koska sitä harrastaakseen ei yleensä tarvitse matkustaa erityiselle liikuntapaikalle. Vähentääksemme turhan muovijätteen määrää, olemme luopuneet luistelutapahtumille tyypillisen vuotuisen tapahtumapaidan hankkimisesta. Kannustamme osallistujia käytämään uudelleen aiempia luistelupaitojaan.

Luisteluasujen käyttöiän pidentämiseksi yhteistyökumppanimme Vaatelaastari® (FabPatch Oy) tarjoaa osallistujille superhelpot tekstiilien korjaamiseen soveltuvat paikkatarrat, mukaan lukien ainutlaatuisen FinLine-kuvioidun vaatelaastarin. — Toivottavasti näitä ei kuitenkaan tarvitse käyttää tapahtuman aikana repeytyneiden vaatteiden korjaamiseen!

Mediamateriaalit

FinLine 2023 -mediatiedote (täydellinen versio, sisältää mm. reitti- ja aikataulutiedot)

Katukiitäjät-logo