Arkisto

Tiedotteet, kurssit ja tapahtumat

30. FinLine-rullaluisteluretki

Kategoria: Tiedotteet | Kirjoitettu 28.06.2022

Maailman vanhimpiin kuuluva, todennäköisesti jopa vanhin, vuosittain järjestetty rullaluisteluretki FinLine tuo heinäkuussa joukon rullaluistelijoita Suomesta ja maailmalta Kuhmon Vartiukseen. Luistelijat etenevät Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan halki Hailuotoon ja sieltä edelleen Ouluun.

Helsinkiläinen rullaluisteluseura Katukiitäjät ry järjestää FinLine-rullaluisteluretken nyt jo 30. kerran. Ensimmäisen kerran tämä luistelutapahtuma järjestettiin vuonna 1992, jolloin rullaluistelu ei edes vielä ollut suuren yleisön tuntema liikuntamuoto. Siitä lähtien tien päälle on lähdetty joka kesä (paitsi vuonna 2020 koronavirusrajoitusten vuoksi).

Tapahtuman luistelureitti vaihtuu vuosittain ja tutuksi ovat tuleet monet Suomen eri kolkat. Nyt juhlavuonna luistelureitti halkaisee Suomen jälleen idästä länteen kuten 20. kerralla, jolloin matkasimme Tohmajärven Niiralasta Vaasaan. Vuonna 2001, tapahtuman 10-vuotisjuhlavuonna, luistelimme Enontekiön Kilpisjärveltä Oulun kautta aina Hangon Vapaudenpatsaalle asti. Kainuun seudulla olimme edellisen kerran vuonna 2004.

FinLine-retkelle osallistuu tavallisia rullaluistelun harrastajia, joita yhdistää halu nauttia Suomen kesästä, maisemista ja nähtävyyksistä muiden samanhenkisten kanssa. Rajoitusten lieventymisen myötä suomalaisten lisäksi osallistujia saapuu jälleen Belgiasta, Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Israelista ja jopa Australiasta: tänä vuonna mukana on peräti 34 luistelijaa. Joukossa on niin kokeneita keskieurooppalaisia luistelijapariskuntia kuin ensimmäistä kertaa Suomeen luistemaan saapuvia. Mikähän saa kymmenen ranskalaista saapumaan Pariisin maisemista kokonaisen viikon ajaksi Suomen karkeille asfalteille?

Huoltobussimme hoitaa luistelijoiden nestehuollon sekä kuljettaa matkatavarat etapilta toiselle. Lisätietoa FinLine-tapahtumasta ja sen maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisesta historiasta löytyy Katukiitäjät ry:n Internet-sivuilta osoitteesta https://katukiitajat.fi/finline

Liikennevaikutukset

Tapahtuma ei aiheuta poikkeuksia liikenteeseen, sillä luistelu tapahtuu muutaman luistelijan ryhmissä normaalein jalankulkijoiden säännöin. Luistelijat käyttävät ensisijaisesti asfaltoituja pyöräteitä ja maantieosuuksilla luistelevat pääsääntöisesti ajoradan vasemmassa reunassa.

Toivomme kuitenkin, että alueen media huomioi tapahtuman: yleinen tietoisuus erikoisemmasta kevyestä liikenteestä vähentää yllätyksiä kohtaamistilanteissa.

Yhteydenotot, haastattelupyynnöt ja tiedustelut suoraan tien päälle:

  • Ilpo Häyrynen, puh. 040 7280873

Mediamateriaalit

FinLine 2022 -tiedote (etappikilometrit päivitetty 30.6.2022)

Katukiitäjät-logo