Arkisto

Tiedotteet, kurssit ja tapahtumat

FinLine 2021 luisteltiin onnistuneesti

Kategoria: Tiedotteet | Kirjoitettu 11.08.2021

FinLine 2021 päättyi Joensuun torille aurinkoisessa säässä. Kuva: Nina Björklund

Katukiitäjien kesän päätapahtuma, FinLine 2021 on saatu päätökseen. Vajaan kahdenkymmenen luistelijan ryhmä saapui lauantai-iltapäivänä 7.8. Joensuun torille juhlimaan onnistunutta tapahtumaa yli 400 luistelukilometrin jälkeen.

Vuoden 2020 tapahtuma jouduttiin perumaan COVID-19-pandemian takia, ja myös tämän vuoden tapahtuma joudutiin siirtämään normaalilta paikaltaan heinäkuun alkupuolelta elokuun alkuun. Kahteen vuoteen venynyt valmistelutyö kannatti ja tapahtuma saatiin toteutettua kokonaisuudessaan COVID-19-tilanteen aiheuttasta epävarmuudesta huolimatta. Eurooppalaisten luistelijavieraiden saapuminen maahan sujui lopulta ongelmitta voimassa olevia maahantuloedellytyksiä noudattaen ja alueen matkailuyrittäjät olivat selkeästi tyytyväisiä ryhmämme saapumiseen.

Hattuvaarantie Lieksassa tarjosi luistelijoille nautinnollisia alamäkiä. Kuva: Nina Björklund

Ennusteista huolimatta sää suosi luistelua varsin hyvin: sadetta saatiin ainoastaan tiistain luisteluosuudella Punkaharjun Harjun Portista Kiteen Pajarinhoviin. Loppuosa tapahtumasta oli suorastaan aurinkoinen, mikä suosi mm. Kolilla vierailua. Teiden kunnossa oli toivomisen varaa odotetulla tavalla itärajan tuntumassa, mutta pääosin reitillä päästiin luistelemaan hyvällä päällysteellä autoliikenteen ollessa varsin vähäistä.

Tapahtuma sai tänä vuonna kiitettävästi mediahuomiota; juttuja FinLine 2021 -tapahtumasta julkaisivat ainakin: