Arkisto

Tiedotteet, kurssit ja tapahtumat

FinLine 2021 -rullaluistelutapahtuma

Kategoria: Tiedotteet | Kirjoitettu 08.07.2021

Päivitetty 29.7.2021: tarkennettu osallistujamäärä ja etappikilometrit


Maailman vanhimpiin kuuluva, mahdollisesti jopa vanhin, vuosittain järjestetty rullaluisteluretki FinLine tuo elokuun alussa joukon rullaluistelijoita Suomesta ja Keski-Euroopasta Savonlinnaan ja sieltä edelleen Pohjois-Karjalaa kiertäen lopulta Joensuuhun.

Helsinkiläinen rullaluisteluseura Katukiitäjät ry järjestää FinLine-rullaluisteluretken nyt jo 29. kerran. Ensimmäisen kerran tämä luistelutapahtuma järjestettiin vuonna 1992, jolloin rullaluistelu ei vielä edes ollut suuren yleisön tuntema liikuntamuoto. Siitä lähtien tien päälle on lähdetty joka kesä — paitsi vuonna 2020 koronaviruspandemian rajoitusten takia.

FinLine-retkelle osallistuu tavallisia rullaluistelun harrastajia, joita yhdistää halu nauttia Suomen kesästä, maisemista ja nähtävyyksistä muiden samanhenkisten kanssa. Luistelureitti vaihtuu vuosittain ja vuosien varrella osallistujille ovat tulleet tutuiksi Suomen eri kolkat Hangosta aina Nuorgamiin asti. Tänä vuonna luistelureitin erityisteemana on Itä-Suomen kansallismaisemat, joista reitille osuu mm. Olavinlinna, Punkaharju ja Koli.

Matkustusrajoituksien vuoksi tänä vuonna tapahtumassa on mukana vain 18 luistelijaa: kotimaan lisäksi osallistujia on ainoastaan Ranskasta, Saksasta, Intiasta ja Koreasta. Epävarmuus on myös vaatinut osallistujilta sitkeyttä vuoden 2020 tapahtuman peruuntuessa ja rajoitusten alati muuttuessa. Tuntuuko luisteluretki Suomessa erilaiselta vuoden ylimääräisen odottamisen ja Keski-Euroopan sulkutilojen jälkeen?

Huoltobussimme hoitaa luistelijoiden nestehuollon sekä kuljettaa matkatavarat etapilta toiselle. Lisätietoa FinLine-tapahtumasta ja sen kansainvälisestikin ainutlaatuisesta historiasta löytyy Katukiitäjät ry:n Internet-sivuilta osoitteesta https://katukiitajat.fi/finline

Liikennevaikutukset

Tapahtuma ei aiheuta poikkeuksia liikenteeseen, sillä luistelu tapahtuu muutaman luistelijan ryhmissä normaalein jalankulkijoiden säännöin. Luistelijat käyttävät asfaltoituja kevyen liikenteen väyliä ja maantieosuuksilla luistelevat pääsääntöisesti ajoradan vasemmassa reunassa.

Toivomme, että media kuitenkin huomioi tapahtuman: autoilijoiden tietoisuus erikoisemmasta kevyestä liikenteestä vähentää yllätyksiä kohtaamistilanteissa.

Yhteydenotot, haastattelupyynnöt ja tiedustelut suoraan tien päälle:

  • Ilpo Häyrynen, puh. 040 7280873

Mediamateriaalit

FinLine 2021 tiedote
Katukiitäjät-logo

Kuvamateriaali on vapaasti käytettävissä FinLine-tapahtumaan liittyvissä yhteyksissä; valokuvaajan nimi on julkaistaessa mainittava (kuva 1: Anneke Langelaar; kuvat 2, 3 ja 4: Panu Tuominen).