Arkisto

Tiedotteet, kurssit ja tapahtumat

FinLine 2019 -rullaluistelutapahtuma

Kategoria: Tiedotteet | Kirjoitettu 23.06.2019

Maailman vanhimpiin kuuluva, mahdollisesti jopa vanhin, vuosittain järjestetty rullaluisteluretki FinLine tuo heinäkuussa joukon rullaluistelijoita eri puolilta maailmaa Seinäjoelle ja sieltä edelleen Pohjanmaan ja Satakunnan kautta Uuteenkaupunkiin.

Helsinkiläinen rullaluisteluseura Katukiitäjät ry järjestää FinLine-rullaluisteluretken nyt jo 28. kerran. Ensimmäisen kerran tämä luistelutapahtuma järjestettiin vuonna 1992, jolloin rullaluistelu ei vielä edes ollut suuren yleisön tuntema liikuntamuoto.

FinLine 2019 -retkelle osallistuu tavallisia rullaluistelun harrastajia, joita yhdistää halu nauttia Suomen kesästä, maisemista ja nähtävyyksistä muiden samanhenkisten kanssa. Luistelureitti vaihtuu vuosittain, ja vuosien varrella osallistujille ovat tulleet tutuiksi Suomen eri kolkat Hangosta aina Nuorgamiin asti.

Matkalla on tänä vuonna mukana 34 luistelijaa. Kotimaan lisäksi osallistujia saapuu seitsemästä eri maasta: Australiasta, Belgiasta, Intiasta, Iso-Britanniasta, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Joukossa on myös useamman kerran tapahtumaan osallistuneita, Suomeen ihastuneita luistelijoita. Mikähän tuo saksalaiset pariskunnat luistelemaan nimenomaan Suomeen?

Huoltobussimme hoitaa luistelijoiden nestehuollon sekä kuljettaa matkatavarat etapilta toiselle. Lisätietoa FinLine-tapahtumasta ja sen kansainvälisestikin ainutlaatuisesta historiasta löytyy Katukiitäjät ry:n Internet-sivuilta osoitteesta https://katukiitajat.fi/finline

Liikennevaikutukset

Tapahtuma ei aiheuta poikkeuksia liikenteeseen, sillä luistelu tapahtuu muutaman luistelijan ryhmissä normaalein jalankulkijoiden säännöin. Luistelijat käyttävät asfaltoituja kevyen liikenteen väyliä ja maantieosuuksilla luistelevat pääsääntöisesti ajoradan vasemmassa reunassa.

Toivomme, että media kuitenkin huomioi tapahtuman: autoilijoiden tietoisuus erikoisemmasta kevyestä liikenteestä vähentää yllätyksiä kohtaamistilanteissa.

Yhteydenotot, haastattelupyynnöt ja tiedustelut suoraan tien päälle:

  • Ilpo Häyrynen, puh. 040 7280873
  • Bosse Sjöblom, puh. 050 3509742 (även på svenska)

Mediamateriaalit

FinLine 2019 -tiedote
Katukiitäjät-logo

Kuvamateriaali on vapaasti käytettävissä FinLine-tapahtumaan liittyvissä yhteyksissä, kuitenkin niin, että valokuvaajan nimi on julkaistaessa mainittava (kuva 1: Anneke Langelaar; kuvat 2, 3 ja 4: Panu Tuominen).