Arkisto

Tiedotteet, kurssit ja tapahtumat

Kansainvälinen FinLine-rullaluistelutapahtuma 8.–13.7.2018

Kategoria: Tiedotteet | Kirjoitettu 28.06.2018

Maailman vanhimpiin kuuluva, mahdollisesti jopa vanhin, vuosittain järjestetty rullaluisteluretki FinLine tuo heinäkuussa joukon rullaluistelijoita eri puolilta maailmaa Jyväskylään ja sieltä edelleen Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan alueelle.

Helsinkiläinen rullaluisteluseura Katukiitäjät ry järjestää FinLine-rullaluisteluretken nyt jo 27. kerran. Ensimmäisen kerran tämä luistelutapahtuma järjestettiin vuonna 1992, jolloin rullaluistelu ei vielä edes ollut suuren yleisön tuntema liikuntamuoto.

FinLine 2018 -retkelle osallistuu tavallisia rullaluistelun harrastajia, joita yhdistää halu nauttia Suomen kesästä, maisemista ja nähtävyyksistä muiden samanhenkisten kanssa. Luistelureitti vaihtuu vuosittain ja vuosien varrella osallistujille on tulleet tutuiksi Suomen eri kolkat Hangosta aina Nuorgamiin asti.

Matkalle on tänä vuonna lähdössä 29 luistelijaa. Kotimaan lisäksi osallistujia saapuu seitsemästä eri maasta: Australiasta, Belgiasta, Intiasta, Iso-Britanniasta, Ranskasta, Saksasta ja Yhdysvalloista. Joukossa on myös useamman kerran tapahtumaan osallistuneita, Suomeen ihastuneita luistelijoita. Mikähän tuo amerikkalaisen pariskunnan luistelemaan juuri Suomeen?

Huoltobussimme hoitaa luistelijoiden nestehuollon sekä kuljettaa matkatavarat etapilta toiselle. Lisätietoa FinLine-tapahtumasta ja sen kansainvälisestikin ainutlaatuisesta historiasta löytyy Katukiitäjät ry:n Internet-sivuilta osoitteesta http://katukiitajat.fi/finline

Liikennevaikutukset

Tapahtuma ei vaikuta muuhun liikenteeseen, sillä luistelu tapahtuu muutaman luistelijan ryhmissä normaalein jalankulkijoiden säännöin. Luistelijat käyttävät asfaltoituja kevyen liikenteen väyliä ja maantieosuuksilla luistelevat pääsääntöisesti ajoradan vasemmassa reunassa.

Toivomme, että media kuitenkin huomioi tapahtuman: autoilijoiden tietoisuus runsaammasta kevyestä liikenteestä aina vähentää yllättäviä kohtaamistilanteita.

Yhteydenotot, haastattelupyynnöt ja tiedustelut suoraan tien päälle:

  • Ilpo Häyrynen, puh. 040 7280873
  • Bosse Sjöblom, puh. 050 3509742 (även på svenska)

Mediamateriaalit

FinLine 2018 -tiedote
Katukiitäjät-logo

Kuvamateriaali on vapaasti käytettävissä FinLine-tapahtumaan liittyvissä yhteyksissä, kuitenkin niin, että valokuvaajan nimi on julkaistaessa mainittava (kuva 1: Anneke Langelaar; kuva 2: Panu Tuominen; kuvat 3 ja 4: Frank Zeiss).