Arkisto

Tiedotteet, kurssit ja tapahtumat

Katukiitäjät onnittelee itsenäistä Suomea

Kategoria: Tiedotteet | Kirjoitettu 06.12.2017

Susanne Hutsch (GER), Alan Brier (GBR) ja Nathalie Rogez (FRA) luistelivat Suomi 100 -rullaluisteluviikon kilometrejään Virolahdella aurinkoisessa säässä.

Suomi 100 -rullaluisteluviikko kannusti rullaluistelun harrastajia kaivamaan luistimensa esille ja luistelemaan 100 kilometriä itsenäisen Suomen kunniaksi. Facebook-tapahtumasivu mahdollisti tapahtuman jakamisen, kannattamisen ja vapaaehtoisen ilmoittautumisen. Sivulla toimi myös osallistujien yhteinen keskustelukanavana.

Katukiitäjät ry. järjesti samaan aikaan kansainvälisesti tunnetun FinLine-rullaluistelumatkan, jonka osallistujat olivat haastettu mukaan luistelemaan Suomen itsenäisyyden kunniaksi. Suomi 100 -rullaluisteluviikko saikin arvoisensa alun, kun 32 eri puolilta maailmaa saapunutta luistelijaa lähti matkalleen Vaalimaan raja-asemalta. Kansainvälinen FinLine-tapahtuma auttoi myös medianäkyvyydellään Suomi 100 -rullaluisteluviikon mainostamisessa.

Kukin tempauksen osallistuja sai valita luisteluajankohtansa ja -paikkansa. Facebook-kiinnostuksen ja muiden lähteiden perusteella osallistujia on arvioitu olleen noin 50. Ennustettu määrä (100—500 osallistujaa) alittui hieman.

Suomi 100 -rullaluisteluviikko oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Katukiitäjät ry. onnittelee satavuotiasta itsenäistä Suomea!

#suomi100 #finland100