Arkisto

Tiedotteet, kurssit ja tapahtumat

FinLine 2013 – rullaluistellen halki kauneimman järvi-Suomen

Kategoria: Tiedotteet | Kirjoitettu 07.07.2013

FinLine on matkaluistelutapahtuma, jossa rullaluistellaan maisemista ja tunnelmasta nautiskellen ennalta valmisteltu reitti kesäisessä Suomessa. Tapahtuman järjestää Katukiitäjät-rullaluisteluseura. Tänä kesänä FinLine luistellaan jo 22. kerran.

Luistelureitti kulkee tällä kertaa Kaakkois- ja Itä-Suomessa; Lappeenrannasta Kuopioon. Päivittäinen luistelumatka on keskimäärin 50-80 kilometriä. Yhteensä liki 400 kilometrin reitti luistellaan su 7.7. – pe 11.7.2013.

Kyseessä ei ole rullaluistelukilpailu, vaan retkelle osallistuu tavallisia rullaluistelun harrastajia, joita yhdistää halu kokeilla omaa luistelukuntoaan muiden samanhenkisten kanssa. Tänä vuonna FinLine on kansainvälisempi kuin koskaan aiemmin: matkalle on  lähdössä 30 luistelijaa – kotimaan lisäksi osallistujia saapuu Englannista, Hollannista, Intiasta, Ranskasta, Saksasta, Sveitsistä ja Venäjältä.

FinLine:lla on mukana monentasoisia luistelijoita. Tapahtuman eritasoiset vauhtiryhmät antavat mahdollisuuden luistella juuri itselle sopivaa vauhtia. Mukana etenee huoltobussi, jossa kulkevat matkatavarat. Bussi antaa myös mahdollisuuden valita luistelupäivien määrä ja päivittäisten luisteluosuuksien pituus oman kunnon, mielialan ja sään mukaan.

FinLine-perinne alkoi vuonna 1992 viikonloppuluistelulla Jyväskylästä Helsinkiin. Suomalainen FinLine on siten yksi maailman vanhimpia säännöllisesti järjestettäviä matkarullaluistelutapahtumia. Vastaavia luisteluretkiä on viime vuosina järjestetty myös muissa maissa, mutta tällaiset ei-kilpailulliset tapahtumat ovat silti yhä harvinaisia.

  • Sunnuntaina 7.7. osallistujajoukko pakkaa aamulla varusteensa Helsingissä linja-autoon ja ajaa Lappeenrantaan, josta ensimmäisen päivän luisteluosuus alkaa. Edessä kilometrejä on 53.
  • Maanantaina 8.7. on retken pisin osuus Sulkavalle. Luistelumatkaa on 76 km.
  • Tiistaina 9.7. jatkamme luistelua kohti Enonkoskea. Etapin pituus on 71 km.
  • Keskiviikkona 10.7. on määränpäänä Heinävesi. Keskiviikolle luistelumatkaa tulee 53 km.
  • Torstaina 11.7 luistelemme Leppävirralle. Päivän etappi on 54 km.
  • Perjantaina 11.7. on viimeisen etapin vuoro Leppävirralta Kuopioon. Matkaa tulee 69 km.

Lisää tietoja  FinLine-tapahtumasta ja sen pitkästä historiasta löytyy Katukiitäjät ry:n Internet-sivuilta osoitteesta: http://www.katukiitajat.fi/finline/