Arkisto

Tiedotteet, kurssit ja tapahtumat

FinLine 2013: Kuljettajan Kulma / Driver´s Corner – 7.7.2013

Kategoria: Tiedotteet | Kirjoitettu 08.07.2013

Seuraa FinLinen 2013 etenemistä kuljettajamme Ari Bordin blogin välityksellä:

Kuljettajan Kulma

Sunnuntai 7.7.2013

Aamulla aloimme kerääntymään Mäntymäen kentälle, koska perinteinen Paavo on ympäröity typerillä tolpilla. Paljon tuttuja kasvoja, mutta myös uusia tuttavuuksia saapuikin lupaavasti ennen kahdeksaa. Lähtöajan koittaessa totesimme kuitenkin, että eräs englantilainen herrasmies ei ollut vielä saapunut. Oli ilmeiseti kello jäänyt Lontoon aikaan. Hivenen myöhässä pääsimme lähtemään kohti Kouvolaa, josta Elena liittyi joukkoomme. Seuraava etappi olisi lounaspaikkamme Kahvi-Pakari Luumäellä. Nautittuamme maittavan lounaan matka jatkui, joskin jo tässä vaiheessa reilusti suunniteltua aikataulua jäljessä. Ja vielä pitäisi hankkia välttämättömiä tarvikkeita kuten banaaneja ja lenkkarit. Kuskin kieltäydyttyä kuuntelemasta paikallistuntemusta omaavaa henkilöä ja näinollen ylimääräisen sightseeingin (teollisuusalueella) jälkeen olimme kaupan pihassa. Taisipa taas 10 minuutin ”pikavisiitti” vähintäänkin tuplaantua. Vihdoinkin kohti lähtöpaikkaa, Lappeenrannan hiekkalinnaa, joka on hieno nähtävyys. Hubertin liityttyä joukkoon puuttui enää Mr. President, joka saapuisi myöhemmin illalla. Lähtöä odotellessa tapahtui ensimmäinen ”kyntäminen”, joten puhdistus- ja paikkausvälineet esiin. LÄHTÖ!!! Finline 2013 oli startannut. Kaikki lähti lähes samaan aikaan, koska nopeat ryhmät luistelisivat ”Bonuslenkin” ajelemaan paikallisella lossilla. Nythän tämä on helppoa. Ei kun ensimmäiselle huoltopaikalle ja kaikki valmiiksi. Niinhän sitä luulisi. Ensinnäkin asetin huoltopaikan sen verran vaikeaan paikkaan, että joillakin oli lieviä vaikeuksia löytää sitä, tykkiryhmän missatessa koko huollon. No, korjattiin asia sitten Joutsenossa.

Toiseksi kun piti ruveta avaamaan kurkkupurkkia ei avaajaa löytynyt mistään. Onneksi on muita välineitä, joilla lievää väkivaltaa käyttäen purkki aukesi. Toinen huolto olikin uimarannalla, tosin pieni sadekuuro antoi suihkun jo sitä ennen. Ei haittaa, mulla on katto pään päällä. Valitettavasti yhden luistelijan matka katkesi kesken kiskorikkoon. Virkistävän uinnin jälkeen kohti päivän viimeistä huoltoa Imatran nesteellä, jossa onnistuin salakavalasti aseman taakse luistelijoiden etsiessä minua etupihalta. Tästä kohti majapaikkaa, jonne saavuimme lähes suorinta reittiä. Jotkut väittivät minun ajaneen harhaan. Totuus on kuitenkin, että halusin vain esitellä kyydissäolijoille paikallista omakotiasutusta. Hyvässä järjestyksessä suoritetun majoittumisen jälkeen, pääsimme nauttimaan saunasta ja syömään hyvin. Vielä vähän keskustelua terassilla ja oli aika lyödä pää tyynyyn. Johan tätä on vuosi odotettukin…

Driver´s corner

Sunday 7.7.2013

In the morning we started to gather at Mäntymäki, near the olympic stadium. I saw a lot of familiar faces, but also 12 first-timers this year. It looks like everybody is on time, but a certain english gentleman is missing. He is probably still living in GMT! After a small delay we started on our way to Kouvola where we picked up Elena, who had arrived there by train. Next stop was at Kahvi-Pakari, where we had lunch. After a good meal I needed to buy some important stuff like bananas and sneakers. On the way to the shop I ignored local knowledge and gave everybody a nice sightseeing tour in an industrial area, but we finally found a shop. It was supposed to be a quick stop (max 10 min), but we at least doubled the time.

Now we headed to the starting line: Sandcastle in Lappeenranta. There we met Hubert and only Mr. President was missing. He would join us later in the evening. The first stack happened so I needed first aid kit before we even started! Just a few scratches. START! Finline 2013 is on it´s way. The groups set off almost at the same time because the faster groups will have an extra tour and a ride on a local ferry. Now it´s easy. Or not? First service stop a was little bit hard to find and ”the cannonball group” missed it totally. Well, they got their service break later in Joutseno…. Then I needed to open the pickles can, but I couldn´t find a can opener. Luckily I have some other tools and using a little bit force I managed to open the can. The second service stop was at the beach. Before that there was a small rain shower. I don´t mind, I have a roof! Unfortynately one skater had frame damage and had to call it a day. After we had a refreshing swim we proceeded to the last service stop of the day, which was a gas station in Imatra. There I managed to hide behind the station, but the skaters were looking for me in the forecourt. Then I drove to the accommodation by (almost!) the shortest route. Somebody said I was lost, but the truth is that I just wanted to show how people live around here for those who were in bus with me! Then we got rooms with no sweat. Finally it was time for a sauna and dinner. And this is what I have been waiting for all year…