Arkisto

Tiedotteet, kurssit ja tapahtumat

FinLine – rullaluistelutapahtuma halki Etelä-Suomen Hangosta Kotkaan 2.-6.7.2012

Kategoria: Tiedotteet | Kirjoitettu 20.06.2012

FinLine on matkaluistelutapahtuma, jossa luistellaan maisemista ja tunnelmasta nautiskellen ennalta valmisteltu reitti kesäisessä Suomessa. Tapahtuman järjestää Katukiitäjät-rullaluisteluseura. Tänä kesänä FinLine luistellaan jo 21. kerran.

Luistelureitti kulkee tällä kertaa Etelä-Suomessa Hangosta Kotkaan. Päivittäinen luistelumatka on keskimäärin 60-90 kilometriä. Yhteensä liki 400 kilometrin reitti luistellaan ma 2.7. – pe 6.7.2012.

Kyseessä ei ole rullaluistelukilpailu, vaan retkelle osallistuu tavallisia rullaluistelun harrastajia, joita yhdistää halu kokeilla omaa luistelukuntoaan muiden samanhenkisten kanssa. Tänä vuonna FinLine on kansainvälisempi kuin koskaan aiemmin: matkalle on  lähdössä 30 luistelijaa – kotimaan lisäksi osallistujia saapuu runsaasti Englannista, Ranskasta, Saksasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista.

FinLine:lla on mukana monentasoisia luistelijoita. Tapahtuman eritasoiset vauhtiryhmät antavat mahdollisuuden luistella juuri itselle sopivaa vauhtia. Mukana etenee huoltobussi, jossa kulkevat matkatavarat. Bussi antaa myös mahdollisuuden valita luistelupäivien määrä ja päivittäisten luisteluosuuksien pituus oman kunnon, mielialan ja sään mukaan.

FinLine-perinne alkoi vuonna 1992 viikonloppuluistelulla Jyväskylästä Helsinkiin. Suomalainen FinLine on siten yksi maailman vanhimpia säännöllisesti järjestettäviä matkarullaluistelutapahtumia.

Lisätietoa ja mahdolliset haastattelupyynnöt suoraan tien päälle:

Ilpo Häyrynen, puh. 040 728 0873

Bo Sjöblom, puh 050 350 9742 (Information och kommenter också pä svenska)

Lisää tietoja tulevasta FinLine-tapahtumasta ja sen pitkästä historiasta löydätte Katukiitäjien FinLine-sivulta.

FinLine 2012 reitti