Arkisto

Tiedotteet, kurssit ja tapahtumat

FinLine 2011 – 20-vuotisjuhlaluistelu Sinistä tietä pitkin halki Suomen 1.7. – 9.7.

Kategoria: Tiedotteet | Kirjoitettu 19.06.2011

Tänä kesänä FinLine -matkaluistelu järjestetään 20. kerran. Yhteensä liki 600 kilometrin reitti luistellaan 1.7. – 9.7. 2011. Juhlavuoden luistelureitti kulkee Sinistä tietä pitkin alkaen idästä, Tohmajärven Niiralasta, päättyen Vaasaan. Päivittäinen luistelumatka on keskimäärin 60-90 kilometriä. 

FinLine on matkaluistelutapahtuma, jossa luistellaan maisemista ja tunnelmasta nautiskellen ennalta valmisteltu reitti kesäisessä Suomessa. Tapahtuman järjestää Katukiitäjät-rullaluisteluseura. 

Kyseessä ei ole rullaluistelukilpailu, vaan retkelle osallistuu tavallisia rullaluistelun harrastajia, joita yhdistää halu kokeilla omaa luistelukuntoaan muiden samanhenkisten kanssa. Matkalle on tänä vuonna lähdössä 20 luistelijaa – kotimaan lisäksi osallistujia saapuu Englannista, Japanista, Saksasta ja Venäjältä.

FinLine:lla on mukana monentasoisia luistelijoita. Tapahtuman eritasoiset vauhtiryhmät antavat mahdollisuuden luistella juuri itselle sopivaa vauhtia. Mukana etenee huoltobussi, jossa kulkevat matkatavarat. Bussi antaa myös mahdollisuuden valita luistelupäivien määrä ja päivittäisten luisteluosuuksien pituus oman kunnon, mielialan ja sään mukaan.

FinLine-perinne alkoi vuonna 1992 viikonloppuluistelulla Jyväskylästä Helsinkiin. Suomalainen FinLine on siten yksi maailman vanhimpia säännöllisesti järjestettäviä matkarullaluistelutapahtumia.
 
 
Lisätietoa ja mahdolliset haastattelupyynnöt suoraan tien päälle:

Ilpo Häyrynen, puh. 040 728 0873
Bo Sjöblom, puh 050 350 9742 (Information och kommenter också pä svenska)

LISÄTIETOJA: Katukiitäjien FinLine-sivusto. FinLine-videoiden koostesivu YouTubessa