Katukiitäjien ulkokausi alkoi jo huhtikuussa perinteisellä keskiviikkotapaamisella klo 17.00 Auroran kentällä Finlandia-talon takana. Noin 300 metriä pitkä rullaluistelurata (Suomen ensimmäinen) rakennettiin syksyllä 1991 Helsingin kaupungin puisto-osaston toimesta. Kohtauspaikalta, missä järjestimme kokeilutilaisuuksia aloittelijoille, lähdimme 10 - 20 km:n retkille mielenkiintoisiin kohteisiin ja tapahtumiin. Otimme loppukesällä ohjelmaan myös katukiekon (street-hockey), jota kokeilimme hyvällä menestyksellä. Viestintävälineet, etenkin Helsingin Sanomat, noteerasivat toimintamme usein lehdessään. Kesän aikana olimme mukana useilla messuilla ja näyttelyissä yhdessä laadukkaiden in-line-rullaluistinten maahantuojan kanssa.
Syksyllä, juuri ulkokauden päätyttyä, yhdistyksellemme tarjottiin tyhjää teollisuushallia Vantaan Rajatorpassa. Ainoassa yhdistyksen virallisessa kokouksessa sitten perustamisen päätimme olla pääkäyttäjiä hallissa, jos in-line rullaluistinten maahantuoja (Delta Skate oy) ottaa hallin pyörittämisestä täyden vastuun. Näin kävikin ja täällä In-line Arenalla kehittelimme kuntojumpan, joka sai työnimeksi 'ROLLERBIC'. Tätä tehokasta jumppaa veti Katukiitäjien tosiaktiivit keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Ko. jumppaa kuvattiin myös TV1:een SSSPORTS-ohjelmaan, jota on levitetty aina Eurooppaa ja Japania myöten. Aluksi kokeilimme katulätkää myös hallilla. Lätkämailojen kovuus ja suojusten tarve käänsivät pelin Rollerbandyksi. Rollerbandy on kaukalopallon ja salibandyn välimuoto, joskin sitä pelataan rullilla. Salibandylaidat toimivat hyvin tässäkin pelissä.
Järjestimme In-line Arenalla myös Vauhti - Tekniikka - Taito -kilpailut sekä kaksi rollerbandyturnausta. Tämän hauskan ja vaativan pelin innoittamina lähetimme Helsingin kaupungin liikuntavirastoon ideakirjeen ja adressin, jotta Helsinki olisi se paikka Suomessa, jossa ensimmäisenä olisi paikka katulätkän pelaamiseen.
Jäsenmäärämme näyttää kasvavan yhä kiihtyvämmin ja näin myös vaatimukset toiminnan suhteen kasvavat. Kauden -93 päätavoite on tuoda puolestamme in-line-rullaluistimien monimuotoisuutta suuren yleisön tietoon. Fin-Line -93 -matka (Turku - Tampere - Hämeenlinna - Helsinki) tulee olemaan osoitus siitä, että kiinnostus lajiin on herännyt muuallakin Suomessa.
Katukiitäjät näyttävät rullien suunnan myös tulevana kautena. Nyt valtaamme myös 'mainostilaa' lajille televisiossa. Uutuutena kehittelemme ja kokeilemme urbaania rullaluistelusuunnistusta.
Matti Välttilä